Zastava Srbije

PENZIONERI U SRPSKOJ TRAŽE VANREDNO POVEĆANJE PENZIJA

29.07.2021.


Upravni odbor Udruženja penzionera RS je na sjednici u Tesliću usvojio zaključak da bude zatraženo vanredno povećanje penzija usljed nedavnih poskupljenja koja opterećuju budžet penzionera.

Vršilac dužnosti predsjednika Udruženja Slobodan Brdar rekao je da će o precentu povećanja penzija u narednom periodu pregovarati s nadležnim institucijama vlasti.

"Nismo odredili procenat, već je ostavljeno pregovaračima i ovlaštenim predstavnicima Udruženja penzionera RS da s institucijama vlasti, resornim ministarstvom i predsjednikom Vlade, uz prisustvo direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, obavi razgovor i iznađu mogućnost za vanredno povećanje penzija", rekao je Brdar.

Najavio je da će Izborna skupština Udruženja penzionera RS biti održana 25. avgusta u Tesliću.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske Mladen Milić rekao je da o mogućnostima za eventualno povećanje penzija i potrebnim sredstvima treba razgovarati s predsjednikom Vlade i resornim ministrima.

"Vidjećemo kako će se kretati statistički parametri kada govorimo o rastu prosječne plate i prosječnom rastu cijena i troškova života", rekao je Milić.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 23.07.2021.

Naslov: Redakcija