Zastava Srbije

IZBORI 2022: Znate li šta su kompenzacijske liste i ko je na njima?

Rok strankama za predaju kandidatskih listi za Opće izbore 2. oktobra, prema Uputstvu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti, počeo je teći 22. juna i završava 4. jula. Konačna ovjera ovih redovnih listi je 29. juli.

Više

IZMJENE ZAKONA O PDV: Niži PDV nije garancija nižih cijena robe

Ukoliko zajednička komisija sastavljena od predstavnika Doma naroda BiH

Više

ZAKON O ISTRAGAMA AVIONESREĆA BIH: Zakon spreman već četiri godine, zastoj kod Ministarstva finansija

Zakon o istragama avionesreća BiH, kojim se usklađujemo sa zakonodavstvom Evropske unije, pripremljen je prije četiri godine, ali još nije stigao u parlamentarnu proceduru.

Više

NACRT ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU RS: Naknada plate u iznosu od 100% za trudnice i oboljele od malignih bolesti

Oboljeli od malignih bolesti u Republici Srpskoj primaće plate u punom iznosu za vrijeme privremene spriječenosti za rad.

Više

EVROPSKA CENTRALNA BANKA NAJAVLJUJE VEĆE KAMATNE STOPE: Iz Agencije za bankarstvo FBIH objašnjavaju šta to znači za nas

Evropska centralna banka objavila je da će idući mjesec podići ključne kamatne stope kako bi obuzdala inflaciju, zbog čega mnogi građani strahuju od viših kamatnih stopa i viših rata kredita.

Više

UIO PODSJEĆA ŠPEDITERE DA PODNESU ZAHTJEV ZA DOBIVANJE DIGITALNOG KVALIFIKOVANOG POTPISA: Od 1. augusta njime će ovjeravati svoje provozne carinske prijave

Uprava za indirektno oporezivanje upozorava sve carinske zastupnike - špeditere, da hitno podnesu zatjev kod UIO za dobivanje digitalnog kvalifikovanog potpisa, kojim će od 1. augusta 2022. godine ovjeravati svoje provozne carinske prijave.

Više