Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog dopune Poslovnika Predstavničkog doma

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na hitnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog dopune Poslovnika tog doma, koji predviđa mogućnost održavanja online sjednica u izuzetnim okolnostima.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta odluka o privremenom otvaranju sarajevskog aerodroma

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika – Aerodrom Sarajevo radi povratka bh. državlјana iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu i turskih državlјana iz BiH u Tursku.

Više

VLADA FEDERACIJE BIH: Vijeću ministara BiH upućena inicijativa za izmjenu Odluke o prepisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH

Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, odobrila izdvajanje iz Budžeta Federacije BiH za 2020. godinu u iznosu od 181.623 KM za sufinansiranje projekta Razvoj ruralne konkurentnosti za I i II kvartal 2020. godine.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU FEDERACIJE BIH: Bez dogovora Vlade, poslodavaca i sindikata u vezi sa izmjenama Zakona

Sastanak u Vladi Federacije BiH kojem su prisustvovali predstavnici Vlade, Udruženja poslodavaca i Saveza samostalnih sindikata BiH završen je bez dogovora.

Više

UREDBA SA ZAKONSKOM SNAGOM O PORESKIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE EKONOMSKIH POSLjEDICA NASTALIH USLjED BOLESTI COVID19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Najčešća pitanja i odgovori o porezima i doprinosima

Čitaoci sajta koronavirususrpskoj.com svakodnevno postavljaju pitanja iz različitih oblasti, a pravovremene i tačne odgovore pripremaju nadležna ministarstva i institucije Vlade.

Više

AGENCIJA ZA BANKARSTVO FBIH: Za moratorij na kredite prijavio se 23.751 korisnik kredita

Moratorij na kredite: Koliko je zahtjeva podneseno, a koliko odobreno...

Više

ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE KANTONA SARAJEVO: Ukinuta naredba o skraćenom radnom vremenu trgovina

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo ukinuo je naredbu o skraćenom radnom vremenu trgovina.

Više

UPUTSTVO O PRAĆENjU, VREDNOVANjU I OCJENjIVANjU UČENIKA PRILIKOM IZVOĐENjA NASTAVE NA DALjINU: Provjera znanja učenika u skladu sa Uputstvom

Povodom pogrešnih tumačenja i nedoumica koje je izazvala Instrukcija Republičkog pedagoškog zavoda školama, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obavještava javnost da je način vrednovanja znanja učenika na kraju školske 2019/2020. godine definisan Uputstvom o praćenju, vrednovanju i ocjenjivanju učenika prilikom izvođenja nastave na daljinu ("Sl. glasnik RS", br. 39/2020).

Više