Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojeni Prijedlog zakona o dopuni Zakona o izvršnom postupku FBiH i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o izvršnom postupku FBiH, kojim se će se moći naplaćivati RTV taksa.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen veći broj prijedloga zakona

Na 24. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK RS: Ukoliko bi se kleveta vratila u krivično zakonodavstvo, iz civilnog sektora upozoravaju da bi na taj način na udaru bili sloboda kritike i izražavanja, dok nadležni poručuju da bi ovo bilo dobro zakonsko rješenje

U Republici Srpskoj bi kleveta uskoro mogla da bude tretirana kao krivično djelo, a prema nezvaničnim informacijama, ovaj scenario priprema se putem izmjena Nacrta zakona o zaštiti od klevete RS.

Više

EVROPSKA CENTRALNA BANKA PODIGLA KAMATNE STOPE ZA 50 INDEKSNIH BODOVA

Evropska centralna banka (ECB) podigla je kamatne stope za 50 indeksnih bodova, a sve prateći neumjeren rast inflacije i slabljenje eura u odnosu na dolar.

Više

AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH: Manja industrijska proizvodnja u BiH u junu

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u junu je manja za 2,2 odsto u odnosu na maj, a u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi rast od 1,1 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Više