Zastava Srbije

VLADA FBIH: Donijeta Odluka o vanrednom usklađivanju penzija u procentu od 3,9 posto

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na u Sarajevu donijela Odluku o vanrednom usklađivanju penzija u procentu od 3,9 posto.

Više7

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima RS

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 18. sjednici u Banjaluci, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Više7

ZAKONI O PRAZNICIMA: Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada 1. i 2. maj 2023. godine

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH) neradni dani povodom republičkih praznika: Međunarodnog praznika rada i Dana pobjede nad fašizmom su:

Više7

NEOPHODAN ZAKON O LIČNOM BANKROTU U BIH

Divljanje cijena i skok kamatnih stopa u BiH zagorčali su život brojnim bh. građanima, te oni ne uspijevaju da izmiruju svoje obaveze, tako da je uvođenje mogućnosti proglašenja ličnog bankrota potrebnije nego ikada.

Više7

PRAVILNIK O UPRAVLjANjU OTPADOM OD ELEKTRIČNIH I ELEKTRONSKIH PROIZVODA U RS: Propisano odvojeno prikupljanje i reciklaža

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS donijelo je Pravilnik o upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda ("Sl. glasnik RS", br. 36/2023 - dalje: Pravilnik).

Više7