Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržali su na 21. sjednici inicijativu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH za dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini po ubrzanoj proceduri (tekst inicijative na dostupnom jeziku možete pročitati ovdje).

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O MEĐUBANKARSKIM NAKNADAMA KOD PLATNIH TRANSAKCIJA NA OSNOVU PLATNIH KARTICA: Predviđeno smanjenje troškova prihvatanja platnih kartica na prodajnim mjestima trgovanja

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, koji će biti upućen na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

b Više

PRIJEDLOG ZAKONA O FINANSIJSKOJ KONSOLIDACIJI I RESTRUKTURIRANJU JAVNIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA U FEDERACIJI BIH: Vlada FBiH utvrdila amandmane na Prijedlog zakona

Vlada Federacije BiH je utvrdila svoja dva amandmana na Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH, koji postaju sastavni dio Prijedloga zakona upućenog u parlamentarnu proceduru.

Više