Zastava Srbije

EVROPSKI PARLAMENT: Održana rasprava o nacrtu rezolucije o BiH

U Komitetu za vanjske poslove Evropskog parlamenta u Briselu je održana rasprava o Bosni i Hercegovini, tačnije o nacrtu rezolucije o našoj zemlji.

Više

REFORMA PRAVOSUĐA: Stanje u pravosuđu nije zadovoljavajuće

Privremena predsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Sanela Gorušanović-Butigan je na sjednici Privremene istražne komisije Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine ocijenila da stanje u pravosuđu nije zadovoljavajuće.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Usvojeni prijedlozi zakona o provođenju odluka sudova, o stečaju, o dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici u Federaciji BiH usvojen je po skraćenom postupku većinom glasova na današnjoj online sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta.

Više

PRODUŽEN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA SLUŽBENIKE ORGANA UPRAVE I SUDSKE VLASTI U FBIH: Primjena Kolektivnog ugovora produžena je na period od 12 mjeseci

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zajedno sa premijerima i predstavnicima ostalih kantona u Federaciji BiH potpisao je Sporazum o produženju primjene Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji BiH.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Usvojeni koeficijenti za raspodjelu prihoda u prvom kvartalu 2021. godine

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) usvojio je Odluku o privremenim koeficijentima raspodjele sredstava sa Jedinstvenog računa za period januar – mart 2021. godine po kojoj Federaciji BiH pripada 62,51 odsto, Republici Srpskoj 33,94 odsto te Brčko Distriktu BiH 3,55 odsto.

Više