Zastava Srbije

KRIZNI ŠTAB FEDERACIJE BIH: Obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom na teritoriji cijele FBiH. Uvodi se nova vrsta testiranja, proširuju se bolnički kapaciteti

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH održao je vanrednu sjednicu na kojoj su donesene odluke o uvođenju novih mjera.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Do 1. novembra 2020. godine obustava nastave u osnovnim i srednjim školama, a nastava će se odvijati onlajn

Republički štab za vanredne situacije održao je u Banjaluci 60. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković.

Više

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 22. i 23. oktobra 2020. godine u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

ZAKON O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU RS: Zakonom propisane zabrane vršenja javnog prevoza lica

Ministarstvo saobraćaja i veza podržalo je akciju "Mjesec borbe protiv nelegalnog prevoza" koju je iniciralo Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, koja traje od 15. oktobra, a čiji je cilj sprječavanje nelegalnog prevoza putnika i robe.

Više

UREDBA O INTERVENTNIM MJERAMA ZA PODRŠKU UGROŽENIM SEKTORIMA PRIVREDE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE U OKOLNOSTIMA PANDEMIJE COVID-19: Raspisan javni poziv za pomoć autobuskim prijevoznicima. Predviđeno 10 miliona KM

Stupanjem na snagu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19 ("Sl. novine FBiH", br. 74/2020), ispunjeni su preduvjeti za objavu javnog poziva i za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 10.000.000 KM, korisnicima čija je glavna djelatnost javni cestovni (autobusni) prijevoz putnik.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: Bilježi se porast broja zaposlenih

Posljednji podaci o broju zaposlenih u FBiH donose pozitivan trend te bilježe porast od 738 u posmatranih sedam dana.

Više