Zastava Srbije
Vesti slike

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Biće podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti KZ-a

Glasovima 47 poslanika vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS kleveta je prihvaćena kao krivično djelo u sklopu Krivičnog zakonika RS. Odluka republičkog parlamenta, nažalost, nije iznenadila većinu novinara, ali to ipak nije kraj borbi, kažu oni i poručuju da novinarska zajednica neće pokleknuti tražeći istinu, a da isto očekuju i od građana.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI OD POŽARA FBIH: Predloženo je da poslove upravnog nadzora inspekcije obavljaju organi unutrašnjih poslova

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, utvrdila Nacrt zakona o zaštiti od požara i uputila ga u parlamentarnu proceduru.

Više
Vesti slike

POMOĆ EU ĆE DOBITI DO 60.000 GRAĐANA U SRPSKOJ

Vlada Republike Srpske je u konsultacijama s EU donijela odluku da proširi spisak korisnika sredstava iz energetske podrške građanima koji su imali poteškoće s plaćanjem energetskih računa, rečeno je u Odsjeku za odnose sa javnošću.

Više
Vesti slike

RS: Većina opština i gradova u Srpskoj u septembru će raditi rebalans budžeta

Nakon što je Republika Srpska vratila ratu ino-duga u junu od oko 330 miliona KM, lokalne zajednice u Srpskoj dobile su više novca od PDV-a, međutim s obzirom na to da su ti prihodi u prvih pet mjeseci ove godine bili znatno manji, većina opština i gradova u Srpskoj već u septembru moraće raditi rebalans budžeta.

Više
Vesti slike

NEZAVISNI STRUKOVNI SINDIKAT RADNIKA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU FBIH: Novcem od akciza reformisati zdravstvo

Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije BiH uputio je prijedloge na osnovu kojih bi zdravstveni sistem bilo moguće reformisati izdvajanjem novca od akciza. Inicijativa je upućena Ministarstvu zdravstva FBiH, a koje je proslijeđuje u dalje procedure.

Više