Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 29. aprila 2021. godine 10. sjednica - Razmatranje prijedloga i nacrta zakona

Zakazana 10. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za četvrtak 29. aprila 2021. godine u 12 sati.

Više

VLADA RS: Donijeta Odluka o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći korisnicima penzije

S ciljem poboljšanja materijalnog položaja korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, Vlada Republike Srpske donijela je, na 23. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, Odluku o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći korisnicima penzije.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dani povodom Uskrsa i Međunarodnog praznika rada od 30. aprila do 4. maja 2021. godine

U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH) vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće:

Više

NACRT ZAKONA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE FBIH: Jasnije definiranje i razgraničenje usluga koje se u ovim ustanovama pružaju u segmentu socijalne zaštite, zdravstvene zaštite, odgoja i obrazovanja, te provedbe zavodske mjere upućivanja u odgojnu ustanovu i dijagnostičko-opservacijskog tretmana

Vlada Federacije BiH je utvrdila Nacrt zakona o ustanovama socijalne zaštite Federacije BiH, čime je započet proces stvaranja pravnih pretpostavki za realiziranje nekoliko ključnih strateških ciljeva u segmentu transformiranja postojećih institucionalnih oblika zbrinjavanja socijalno osjetljivih kategorija na nivou Federacije BiH.

Više

RS: Proljećni raspust traje do petka, 30. aprila 2021. godine, ali se zbog vaskršnjih praznika prvi radni dan pomjera na 4. maj 2021. godine

Proljećni raspust u svim školama u Republici Srpskoj počeće u ponedjeljak, 26. aprila i trajaće do petka, 30. aprila 2021. godine, kako je i planirano školskim kalendarom.

Više