Zastava Srbije

RS: Proljećni raspust traje do petka, 30. aprila 2021. godine, ali se zbog vaskršnjih praznika prvi radni dan pomjera na 4. maj 2021. godine

27.04.2021.


Proljećni raspust u svim školama u Republici Srpskoj počeće u ponedjeljak, 26. aprila i trajaće do petka, 30. aprila 2021. godine, kako je i planirano školskim kalendarom.

Ministar prosvjete i kulture dr Natalija Trivić poželjela je svim učenicima, nastavnicima, rukovodstvu škola i vannastavnom osoblju ugodan i bezbrižan odmor i srećne Vaskršnje praznike.

"Školska godina je veoma izazovna, s obzirom na pandemiju, i zato svim učenicima, nastavnicima, rukovodstvu škola i vannastavnom osoblju želim da iskoriste ovaj kratki predah da se odmore na najljepši način i u krugu bliskih osoba, kako bismo ohrabreni i sa novom energijom uspješno završili školsku godinu", navela je ministar prosvjete i kulture dr Natalija Trivić.

S obzirom da je, ponedjeljak, 3. maj 2021. godine, neradni dan, Vaskršnji ponedjeljak, koji se praznuje u skladu sa Zakonom o praznicima, nastava će početi u utorak, 4.5.2021. godine, u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Vlade RS, 23.04.2021.

Naslov: Redakcija