Zastava Srbije
Vesti slike

PRAKTIČNA PRIMJENA SMJERNICA ZA UPRAVLJANJE RIZICIMA U SUBJEKTIMA JAVNOG SEKTORA REPUBLIKE SRPSKE (KROZ PRIMJERE I IZRADU REGISTRA RIZIKA U REALNOM VREMENU U PIFC APLIKACIJI): Paragraf Lex organizuje obuku u Banjaluci 15. maja 2024. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 15. maja 2024. godine, obuku na temu “Praktična primjena Smjernica za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske (kroz primjere i izradu registra rizika u realnom vremenu u PIFC aplikaciji)”.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Odluka o imenovanju Komisije za kontrolu vanjskotrgovinskog prometa oružja i vojne opreme

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za kontrolu vanjskotrgovinskog prometa oružja i vojne opreme.

Više
Vesti slike

ZAKON O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU BIH: Blokiran izbor sudija i tužilaca u BiH

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine nedavno je izmijenila Zakon o VSTS-u i do 23. marta produžila rok za formiranje odjela pri VSTS koji će se baviti izvještajima o imovini sudija i tužilaca, međutim ni on sasvim sigurno neće biti ispoštovan i, vrlo vjerovatno, ponovo će morati da bude pomjeren.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI ZAKON O SUDOVIMA BIH

Usvajanje Zakona o sudovima Bosne i Hercegovine jedan je od tri zakona koje predstavnici EU očekuju od vlasti da bi se otkočio evropski put naše zemlje. Vlast trenutno u mraku drži javnost o pitanju sadržaja nacrta o kojem bi Vijeće ministara trebalo glasati.

Više
Vesti slike

CENTRALNA BANKA BIH: Za devet mjeseci iz inostranstva stiglo 2,77 milijardi KM

Novčane doznake iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu u devet mjeseci prošle godine iznosile su 2,774 milijardi KM i veće su za oko 131 milion KM u odnosu na isti period 2022. godine, rečeno je iz Centralne banke BiH.

Više