Zastava Srbije

PRAKTIČNA PRIMJENA SMJERNICA ZA UPRAVLJANJE RIZICIMA U SUBJEKTIMA JAVNOG SEKTORA REPUBLIKE SRPSKE (KROZ PRIMJERE I IZRADU REGISTRA RIZIKA U REALNOM VREMENU U PIFC APLIKACIJI): Paragraf Lex organizuje obuku u Banjaluci 15. maja 2024. godine

27.02.2024.


Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 15. maja 2024. godine, obuku na temu “Praktična primjena Smjernica za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske (kroz primjere i izradu registra rizika u realnom vremenu u PIFC aplikaciji)”.

Obuka će biti održana u Lanaco tehnološkom centru, Veljka Mlađenovića bb, Banjaluka.

Paragraf Lex organizuje praktičnu obuku koja ima za cilj da približi učesnicima metodologiju i alate za izradu registra rizika kroz praktičan rad svakog pojedinog učesnika u samoj aplikaciji (kroz konkretne primjere, unosom podataka u realnom vremenu u aplikaciju i na pojedinačnom računaru u okviru moderne računarske sale Lanaco tehnološkog centra).

Polaznici će se upoznati sa Smjernicama za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske, načinom izrade registra rizika uz upotrebu propisanih obrazaca, kao i izradom elektronskog registra rizika u PIFC aplikaciji.

U svjetlu nadolazećeg polugodišnjeg izvještavanja o sistemu FUK-a, na savjetovanju će biti pružene i osnovne smjernice subjektima u ovom procesu.

Obuka će vam pomoći da steknete neophodna i proširite postojeća znanja i otklonite nedoumice vezane za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske. Fokus će biti na praktičnom radu na izradi registra rizika uz upotrebu novih obrazaca i digitalnog alata - PIFC aplikacije.

Obuka je namijenjena licima zaduženim za finansijsko upravljanje i kontrolu u subjektima javnog sektora Republike Srpske (FUK koordinatorima), koordinatorima za upravljanje rizicima, članovima radnih grupa za uspostavljanje i razvoj FUK-a, rukovodiocima unutrašnjih organizacionih jedinica i ostalim zainteresovanim licima.

Teme obuke:

  • Upoznavanje sa metodologijom za upravljanje rizicima - Smjernice za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske
  • Izrada registra rizika uz upotrebu propisanih obrazaca - prikaz praktičnog primjera
  • Izrada elektronskog registra rizika u PIFC aplikaciji
  • Dileme vezane za polugodišnje izvještavanje o sistemu FUK-a
  • Pitanja i odgovori

Predavač:

  • mr Sonja Toprek - načelnik Odjeljenja za regulisanje i nadzor sistema finansijskog upravljanja i kontrole u Centralnoj jedinici za harmonizaciju finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije Ministarstva finansija Republike Srpske

Detaljne informacije o obuci (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Praktična primjena Smjernica za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske (kroz primjere i izradu registra rizika u realnom vremenu u PIFC aplikaciji)“.


IZVOR: Redakcija Paragraf Lex, 26.02.2024.