Zastava Srbije
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojena Informacija Ministarstva pravde o toku postupka kolektivnog pregovaranja i sklapanja kolektivnog ugovora između zaposlenih u institucijama BiH i Vijeća ministara BiH

Na sjednici je usvojena Informacija Ministarstva pravde o toku postupka kolektivnog pregovaranja i sklapanja kolektivnog ugovora između zaposlenih u institucijama BiH i Vijeća ministara BiH te je donesena Odluka o imenovanju Tima za pregovore.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Na 14. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagači poslanici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Više
Vesti slike

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeno pet zakona i pet nacrta zakona

Narodna skupština Republike Srpske je na Sedmoj redovnoj sjednici usvojila pet zakona i pet nacrta zakona među kojima je Nacrt zakona o imuntitetu Republike Srpske – prijedlog narodnih poslanika.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Donijeta podzakonska akta

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 50. sjednici, Akcioni plan za sprovođenje Strategije socijalne zaštite Republike Srpske za period 2023-2025. godina. Za njegovo sprovođenje zaduženo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i drugi nadležni organi i institucije određeni Akcionim planom za sprovođenje Strategije socijalne zaštite Republike Srpske za period 2023-2025. godina.

Više