Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA: Prijedlog zakona upućen u parlamentarnu proceduru

Većina poslanika Predstavničkog doma BiH, iako nije vidjela Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama, očekuje da će ga ovaj dom usvojiti kada dođe na dnevni red.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O AKCIZAMA: Predviđeno uvođenje akciza na neke vrste luksuzne robe

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) Miro Džakula izjavio je da je UIO završila novi Zakon o akcizama kojim se, po uzoru na jedan broj zemalja, predviđa uvođenje akciza na neke vrste luksuzne robe, ali da taj zakon još nije ugledao svjetlost dana, što, kako tvrdi, nije krivica UIO.

Više

ODRŽANA SJEDNICA KOMPENZACIONOG FONDA REPUBLIKE SRPSKE

Upravni odbor Kompenzacionog Fonda Republike Srpske održao je 13. sjednicu, u Banjaluci, kojom je predsjedavao predsjednik Upravnog odbora Radovan Višković.

Više

ZAHTJEV ZA UVOĐENJE PRELEVMANA I CARINSKIH STOPA NA UVOZ SVJEŽEG I RASHLAĐENOG GOVEĐEG I SVINJSKOG MESA IZ EVROPSKE UNIJE NA PERIOD OD DVIJE GODINE

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac uputiće Savjetu ministara zahtjev za razmatranje odluke o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz Evropske unije na period od dvije godine.

Više

BIH IZGUBILA POVLAŠTENI STATUS U TRGOVINI SA SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA: Od 31. decembra 2020. godine primjenjuje se normalna carinska tarifa za proizvode porijeklom iz BiH

Bosna i Hercegovina izgubila je povlašeni status u trgovini sa Sjedinjenim Američkim Državama. To znači da će se na proizvode porijeklom iz Bosne i Hercegovine primjenjivati normalna carinska tarifa.

Više