Zastava Srbije

VLADA FBIH: Donijeta Odluka o utvrđivanju liste korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19. Utvrđen Nacrt zakon o psihološkoj djelatnosti u FBiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Više

VLADA RS: Usvojena Strategija razvoja turizma za period 2021-2027. godina

Vlada Republike Srpske usvojila je Strategiju razvoja turizma Republike Srpske za period 2021-2027. godina.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI: Vlada FBiH može ograničiti rast cijena električne energije

Direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine Admir Andelija pozdravio je usvajanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: Usvojeni koeficijenti raspodjele za prvi kvartal 2022. godine

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) usvojio je Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata raspodjele sredstava sa Jedinstvenog računa za entitete i Brčko Distrikt za razdoblje januar - mart 2022. godine.

Više

AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH: Robni deficit BiH 6,55 milijardi KM

BiH je za 11 mjeseci ove godine izvezla robe u vrijednosti od 12,892 milijarde KM, što je više za 34,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 19,441 milijardu KM ili 26,5 odsto više u odnosu na 11 mjeseci lani.

Više

FEDERALNI ZAVOD ZA PENZIONO I INVALIDSKO OSIGURANJE: Počela primjena prava na srazmjernu penziju utvrđenu sporazumom dva entiteta

Federalni Zavod za penziono i invalidsko osiguranje je počeo primjenjivati pravo na srazmjernu penziju na osnovu sporazuma dva entiteta.

Više