Zastava Srbije
Vesti slike

NAJAKTUELNIJI PROBLEMI PRIMJENE U PRAKSI ZAKONA O ZAŠTITI NA RADU: Paragraf Lex organizuje savjetovanje, 1. decembra 2023. godine, u Sarajevu

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 1. decembra 2023. godine, savjetovanje na temu “Najaktuelniji problemi primjene u praksi Zakona o zaštiti na radu”.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA BUDŽETA FBIH ZA 2023. GODINU: Budžet iznosi 6.937.563.355 KM

Vlada Federacije BiH je utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta FBiH za 2023. godinu koji iznosi 6.937.563.355 KM, što je za 211,7 miliona KM ili 3,1 posto više u odnosu na ovogodišnji.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O PRIJEVOZU OPASNIH MATERIJA U FBIH: Prijedlog zakona povučen iz parlamentarne procedure

Nakon pisanja i ukazivanja na to da su se u Prijedlogu zakona o prijevozu opasnih materija našla dva člana koja nisu inače planirana, a koji bi mogli biti kobni po budžete građana i privrednika, zakon je povučen iz procedure.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O SUDOVIMA BIH: Sporno sjedište apelacionog suda

Nacrt zakona o sudovima BiH mogao bi biti gotov do kraja ovog mjeseca, a moguće je da se već 31. oktobra nađe na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Više
Vesti slike

POTREBNE PORESKE REFORME

Sa 1.280 KM, koliko je u avgustu 2023. godine iznosila prosječna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim osobama, BiH je na prvom mjestu po realnom rastu plata u regionu.

Više