Zastava Srbije

VLADA KS: Donijeta Odluka o kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola. Ukinuto ograničenje radnog vremena svim poslovnim subjektima

Vlada Kantona Sarajevo, je na prijedlog Ministarstva za odgoj i obrazovanje, donijela Odluku o kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O POLJOPRIVREDI: Umjesto dosadašnjeg naziva "Srednjoročna strategija razvoja poljoprivrednog sektora u FBiH" koristi se naziv "Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja FBiH"

Vlada FBiH je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o poljoprivredi. Glavne izmjene odnose se na član 5. Zakona o poljoprivredi ("Sl. novine FBiH", br. 88/2007, 4/2010, 27/2012 i 7/2013), koji se u potpunosti mijenja radi usaglašavanja sa Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sl. novine FBiH", br. 32/2017) i Uredbom o izradi strateških dokumenata u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sl. novine FBiH", br. 74/2019 i 2/2021).

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH PROIZVODA I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENJE: Predviđena potpuna zabrana konzumiranja duhana u svim javnim zatvorenim objektima, javnom prijevozu, ali i u privatnim automobilima u kojima se nalaze i djeca

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uputila je Prijedlog zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje, koji će se razmatrati u Parlamentu FBiH 26. maja. Taj zakon podrazumijeva potpunu zabranu konzumiranja duhana u svim javnim zatvorenim objektima, javnom prijevozu, ali i u privatnim automobilima u kojima se nalaze i djeca.

Više

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O OBLASTIMA OBRAZOVANJA: Rok za sugestije osam dana

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske pripremilo je Prijedlog pravilnika o oblastima obrazovanja.

Više