Zastava Srbije

PRIJEDLOZI ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O POREZU NA DOHODAK I O DOPUNI ZAKONA O DOPRINOSIMA: Predlaže se povećanje osnovnog ličnog odbitka na 8.400 KM na godišnjem nivou, te povećanje ličnog odbitka za izdržavane članove porodice na 1.800 KM na godišnjem nivou. Predviđeno da osnovica doprinosa na lična primanja ne može biti niža od najniže bruto plate

24.05.2021.


S ciljem povećanja plata radnika u Republici Srpskoj, Vlada Republike Srpske je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak.

Ovim zakonom predlaže se povećanje osnovnog ličnog odbitka sa dosadašnjih 6.000 KM na 8.400 KM na godišnjem nivou, odnosno, 700 KM na mjesečnom nivou, te povećanje ličnog odbitka za izdržavane članove porodice sa dosadašnjih 900 KM na 1.800 KM na godišnjem, odnosno sa 75 KM na 150 KM na mjesečnom nivou po svakom izdržavanom članu porodice.

Takođe, Vlada Republike Srpske utvrdila je i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima kojim se predviđa da osnovica doprinosa na lična primanja ne može biti niža od najniže bruto plate u Republici utvrđenoj u skladu sa propisima kojima se uređuje rad, koja je važeća u momentu isplate ličnog primanja.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 20.05.2021.

Naslov: Redakcija