Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Neustavne pojedine odredbe Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS

23. februara 2022. godine, u Banjoj Luci održana Dvije stotine i sedamdeset i osma redovna sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o ustavnosudskim predmetima koji se tiču saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske, kao i o drugim stvarima iz oblasti poslovanja Ustavnog suda.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH upućen na usaglašavanje Kolegiju Doma, radi nedostatka entitetske većine

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 20. sjednici uputio je na usaglašavanje Kolegiju Doma, radi nedostatka entitetske većine, Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH u drugom čitanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Izvještaj o radu Pravobranilaštva RS

Narodna skupština Republike Srpske u nastavku 20. redovne sjednice usvojila je Budžet Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu i nekoliko izvještaja o radu.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, utvrdila i po hitnom postupku uputila Domu naroda Parlamenta FBiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Više