Zastava Srbije
Vesti slike

ODRŽANO SAVJETOVANJE PRAKTIČNA PRIMJENA NOVOG PRIRUČNIKA ZA USPOSTAVLJANJE I RAZVOJ FINANSIJSKOG UPRAVLJANJA I KONTROLE U SUBJEKTIMA JAVNOG SEKTORA REPUBLIKE SRPSKE

Kompanija Paragraf Lex organizovala je, 23. januara 2024. godine, savjetovanje na temu “Praktična primjena novog Priručnika za uspostavljanje i razvoj finansijskog upravljanja i kontrole u subjektima javnog sektora Republike Srpske”.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: BiH u programu EU "Fiscalis"

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, utvrdilo je i dostavit će Predsjedništvu BiH Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine u programu Unije za saradnju u oblasti oporezivanja "Fiscalis" za period 2023. - 2027. godine.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog budžeta za 2024. godinu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva finansija utvrdila Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2024. godinu u iznosi od 7.474.800.209 KM, koji se po hitnom postupku upućuje Parlametu FBiH.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IMUNITETU RS: Nacrt zakona ne pruža zaštitu za nelegalne radnje već omogućuje redovan rad institucija Republike Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić rekao je na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o imunitetu Republike Srpske da je ovaj zakon reakcija na odluke Ustavnog suda BiH i OHR, te da se donošenjem ovog zakona štiti zakonodavni proces.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI OD NASILJA U PORODICI I NASILJA PREMA ŽENAMA RS: Pojedina udruženja građana traže povlačenje Nacrta zakona iz procedure

Definicija femicida u usvojenom Nacrtu zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama Republike Srpske nije adekvatna za tradicionalne porodične vrijednosti, prema mišljenju 21 organizacije iz ovog entiteta koje su zvaničnicima i javnosti uputile pismo, dok aktivistkinje za prava žena kao problem vide nedostatak sankcije.

Više