Zastava Srbije

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 187. sjednici u Banjaluci, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu.

Više

VLADA FBIH: Donijeta Uredba o dopuni Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, donijela Uredbu o dopuni Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena. Ostajući privržena principu prema kojem višak javnih prihoda direktno usmjerava građanima kojima su oni najpotrebniji, Vlada na ovaj način proširuje obuhvat svog programa pomoći i u njega uvrštava i nezaposlene osobe.

Više

PRAVILNIK O SPROVOĐENjU IZBORA U BIH: Svaki glasački listić biće pečatiran i potpisan od strane člana biračkog odbora

S ciljem onemogućavanja izbornih prevara na predstojećim opštim izborima, svaki glasački listić biće pečatiran i potpisan od strane člana biračkog odbora, što će na određen način usporiti birački proces, jer će za samo jednog birača član biračkog odbora morati pečatirati i potpisati četiri glasačka listića.

Više

FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU: Inflacija u augustu 17,4 posto

Federalni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke vezno za kretanje cijena roba i usluga u Federaciji BiH. Potrošačke cijene u augustu 2022. godine u prosjeku su rasle za 0,1 posto u odnosu na juli.

Više