Zastava Srbije

GRADONAČELNICA SARAJEVA POSJETILA BANJA LUKU: Prva zvanična posjeta gradonačelnika ova dva grada, i prvi zvanični susret nakon 27 godina

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas boravi u Banjoj Luci, na poziv gradonačelnika tog grada Draška Stanivukovića. Ovo je prva zvanična posjeta gradonačelnika ova dva grada, te su saglasni da je riječ o posjeti koja će ispisati nove stranice historije.

Više

ZAKON O GRANIČNOJ KONTROLI: Granična policija ove godine spriječila više od 2.800 nezakonitih prelazaka državne granice

Od početka migrantske krize u Bosni i Hercegovini, najveći pritisak evidentiran je na području djelovanja jedinica GPBiH na granici prema Republici Srbiji, posebno na području djelovanja jedinica granične policije Zvornik i Višegrad

Više

DANAS SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA BIH: Na dnevnom redu, između ostalog, i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću

Na prijedlog Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH naći će se na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH koja je zakazana za danas.

Više

ZAKON O CENTRALNOJ BANCI BOSNE I HERCEGOVINE: 23 godine konvertibilne marke

22. juna 1998. godine su u opticaj puštene novčanicekonvertibilne marke u apoenima od 50 feninga, 1 KM, 5 KM i 10 KM. U junu 1998. u opticaju je bilo 83 miliona KM, dok je dvadeset tri godine kasnije u finansijskim tokovima BiH pet milijardi KM.

Više

SPORAZUM O SUKCESIJI IMOVINE BIVŠE JUGOSLAVIJE: BIH još nema napravljen spisak kulturnih dobara na koja bi mogla polagati pravo

BiH još nema napravljen spisak kulturnih dobara na koja bi kao država mogla polagati pravo prema Aneksu A Sporazuma o sukcesiji imovine bivše Jugoslavije, a još uvijek među sukcesorima nije dogovoreno ni kako bi se moglo riješiti pitanje nepokretne vojne imovine.

Više

RAST PRIHODA OD DIREKTNIH POREZA I SMANJENJE SPOLJNOTRGOVINSKOG DEFICITA U RS

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas da je u prvih šest mjeseci ove godine u Srpskoj od direktnih poreza prikupljeno milijardu i 254,5 miliona KM, što je više za 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Više

GRAĐANSKI AKTIVIZAM U BIH: Nedovoljno razvijena svijest o značaju pojedinca aktiviste, i o značaju građanske borbe

Bosna i Hercegovina država je s vrlo mladom demokratijom. Suštinski demokratski politički poredak i generalno demokratski sistem vrijednosti, razmišljanja i djelovanja počinje živjeti od 1995. godine. Taj period od 25 godina apsolutno je nedovoljan da se u društvu razvije svijest o važnosti, položaju i ulozi pojedinca.

Više