Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojen Prijedlog zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH odobrio je na sjednici, na prijedlog Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji, kojim se omogućava Vladi Federacije BiH da ograniči rast cijena električne energije u Federaciji BiH u cilju izbjegavanja poremećaja u privredi i osiguranja njene stabilnosti u situaciji poremećaja na širem tržištu električne energije i naglog rasta cijena.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU: Izmjene u poglavlju koje definiše plate, naknade i druga primanja

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu, koji je dio seta zakona usmjerenih na povećanje plata zaposlenih u Republici Srpskoj.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Članom porodice umrlog osiguranika smatra se i vanbračni partner

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine razmotrio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je Vlada FBiH uputila u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Više

PRAVILNIK O TEHNIČKIM PREGLEDIMA VOZILA: Zatraženo nepriznavanje tehničkog pregleda vozila urađenog izvan FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je zatražila da se pripremi odluka o nepriznavanju tehničkog pregleda vozila, koji je napravljen izvan Federacije Bosne i Hercegovine, a sve do implementacije usaglašenog pravilnika o tehničkim pregledima vozila.

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Od sredine januara 2022. godine novi lijekovi na recept

Osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od 15. januara naredne godine na recept će biti dostupno više novih lijekova, poput onih za osteoporozu, ulcerozni kolitis, epilepsiju, arterijsku hipertenziju, dijetetski preparati za bebe.

Više