Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH

Na 23. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Više

VLADA FBIH: Za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima 105 miliona KM

Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju preraspodjele sredstava predviđenih u Budžetu FBiH za 2021. godinu iz Fonda za stabilizaciju privrede, u iznosu od 105.000.000 KM, na razdjele Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalng ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Više

NACRT ZAKONA O UTVRĐIVANjU PORIJEKLA IMOVINE I POSEBNOM POREZU NA IMOVINU: Transparency International BiH ukazuje na manjkavosti Nacrta zakona

Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je prije par mjeseci u parlamentu Srpske predložio SNSD, nakon čega je upućen u javnu raspravu, ima mnogo nedorečenosti i ostavlja sumnju da bi se mogao upotrebljavati samo u političke svrhe.

Više

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS: Nove mjere za upućivanje građana u izolaciju i kriterijume za izlazak iz karantina

Institut za javno zdravstvo RS saopštio je nove mjere za upućivanje građana u izolaciju i kriterijume za izlazak iz karantina.

Više