Zastava Srbije

UPUTSTVO O ROKOVIMA I REDOSLIJEDU IZBORNIH AKTIVNOSTI ZA OPĆE IZBORE 2022. GODINE: Izborna kampanja počinje 2. septembra, prije toga je zabranjeno vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija, ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja

Iz Ureda za informiranje CIK-a danas su saopćili da u skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine do 7 sati.

Više

NACRT ZAKONA O CIVILNIM ŽRTVAMA RATA DISTRIKTA BRČKO: Djeci rođenoj zbog rata priznati status i pripadajuća prava

Djeca rođena zbog rata u Bosni i Hercegovini se nalaze u izuzetno lošem položaju. Kroz tamu stigme i diskriminacije u čiji ponor ih gura društvo u cijelosti, vrlo često preispituju vlastiti identitet, imajući osjećaj krivice i stida zbog svog porijekla.

Više

U FBIH PREPORUČENO DA RAD NA OTVORENOM BUDE OBUSTAVLJEN OD 12 DO 16 SATI: Ukoliko to nije moguće, predlaže se pomjeranje početka radnog vremena na šest sati ujutro

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike preporučilo je poslodavcima uvođenje posebnih mjera zaštite usljed vremenskih neprilika izazvanih visokim temperaturama na teritoriji FBiH.

Više

16.000 GRAĐANA BIH DOBILO RADNE DOZVOLE U HRVATSKOJ, A 6.400 U SLOVENIJI: Gotovo 60 posto dozvola za rad izdato je za poslove u oblasti građevinarstva, dok je 15 posto za ugostiteljstvo i turizam

Na Jadranu trenutno vlada prava pomama za sezonskim radnicima, a ugostiteljski poslovi su u žiži interesiranja. Društvene mreže preplavljene su oglasima u kojima vlasnici ugostiteljskih objekata, uz obaveznu naznaku „hitno“, traže radnike i obećavaju plaće od 1.000 pa do 1.500 eura, plus bonusi.

Više

RAST CIJENA GORIVA NE MOŽE SE ZAUSTAVITI ALI SE, UZ POLITIČKU VOLJU, MOŽE OGRANIČITI

Skok cijena goriva u Bosni i Hercegovini zabrinuo je mnoge građane. Cijene goriva u Federaciji BiH od danas su više za 5 do 10 feninga po litri, a litar negdje košta i do 3,60 KM.

Više

STANJE NA TRŽIŠTU RADA FBIH: Struktura nezaposlenih nije povoljna, radne dozvole izdaju se i strancima

U FBiH izdate radne dozvole strancima: Dolaze zidari i tesari s Nepala, a imamo 290 hiljada nezaposlenih

Više