Zastava Srbije

UPUTSTVO O ROKOVIMA I REDOSLIJEDU IZBORNIH AKTIVNOSTI ZA OPĆE IZBORE 2022. GODINE: Izborna kampanja počinje 2. septembra, prije toga je zabranjeno vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija, ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja

22.06.2022.


Iz Ureda za informiranje CIK-a danas su saopćili da u skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine do 7 sati.

Napominju da u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH zabranjeno je vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija, ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja, osim održavanja internih skupova organa i statutarnih tijela političkih subjekata, u periodu od dana raspisivanja izbora do dana službenog početka izborne kampanje.

Naglašavaju da u periodu od 4.5.2022. godine do službenog početka izborne kampanje, odnosno do 2.9.2022. godine, zabranjeno je vođenje samo plaćene izborne kampanje.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Face TV, 20.06.2022.

Naslov: Redakcija