Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeno 12 zakona

Narodna skupština Republike Srpske je na 25. redovnoj sjednici usvojila 12 zakona i Strategiju razvoja energetike Republike Srpske do 2035. godine.

Više

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o socijalnom stanovanju RS

Vlada Republike Srpske utvdila je, na 182. sjednici, u Banjaluci, Nacrt zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske.

Više

ZAKON O ODUZIMANJU IMOVINE KOJA JE PROISTEKLA IZVRŠENJEM KRIVIČNOG DJELA: Uređenje pravila postupka unutar kojeg će se moći efikasno otkriti, osigurati i po potrebi, privremeno ili trajno oduzeti imovina proistekla izvršenjem krivičnog djela ili prekršaja, propisanih zakonodavstvom u Srpskoj

Zakonom o oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela uređuju se uslovi, postupak i organi nadležni za otkrivanje, oduzimanje i upravljanje imovinom koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela i prekršaja, te međunarodna saradnja, rekao je ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, obrazlažući Prijedlog zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Više

ZAKON O ZAŠTITI ŽRTAVA RATNE TORTURE: Zakon isključuje diskriminaciju po osnovu nacionalne, rasne i vjerske pripadnosti, kao i sve druge oblike diskriminacije

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su usvojili Zakon o zaštiti žrtava ratne torture. Zakonom o zaštiti žrtava ratne torture predviđeno je da se za finansiranje mjesečnih primanja za lica koja su pretrpjela seksualno nasilje u ratu kao najteži oblik torture na godišnjem nivou obezbijedi 1.096.200 KM.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O FISKALNOJ ODGOVORNOSTI U REPUBLICI SRPSKOJ: Uvedena je obaveza da izrade dugoročni plan za izmirenje neizmirenih obaveza prenesenih iz prethodnog perioda, kada takve obaveze postoje

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj – po hitnom postupku kojim se precizira pojam javni dug i definiše pojam neizmirene obaveze.

Više

NACRT ZAKONA O SOCIJALNOM STANOVANJU RS: Stambene jedinice se dodjeljuju na neodređeno vrijeme uz zakup, a svi korisnici će plaćati neprofitnu zakupninu u iznosu do jedne BAM po m2, a najugroženije kategorije će imati mogućnost subvencionisanja zakupnine

Zakon o socijalnom stanovanju uskoro bi trebao biti usvojen u Republici Srpskoj, a njime će biti obuhvaćene osobe koje su korisnici projekata stambenog zbrinjavanja po modelu socijalnog stanovanja.

Više

IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONA FBIH: Predložene izmjene ne doprinose jačanju borbe protiv korupcije

Odluka Predstavničkog doma Parlamenta Federacija BiH o izmjeni krivičnog zakona ne doprinosi jačanju borbe protiv kriminala, nego je slabi, izjavio je šef Misije OSCE-a u BiH Brus Berton (Bruce Berton).

Više

EVROPSKA KOMISIJA UPUTILA DODATNA PITANJA BIH

Evropska komisija proslijedila je dodatna pitanja s ciljem pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU, saopšteno je iz Direkcije za evropske integracije pri Savjetu ministara.

Više

Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772