Zastava Srbije

STANJE U PRAVOSUDNIM INSTITUCIJAMA BIH: Potrebno da članovi koji čine VSTV budu predstavnici sudova iz kojih dolaze i time učine učinkovitijim rad sudova u BiH

Na 21. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH obavljeno je saslušanje sutkinje Vrhovnog suda Federacije BiH Božidarke Dodik.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Odluka o utvrđivanju carinske tarife za 2021. godinu

Vijeće ministara BiH upoznato je s problemom obezbjeđenja preostalih finansijskih sredstava za nabavku vakcine protiv Covida-19 u okviru COVAX mehanizma i izrazilo zabrinutost da bi neizvršavanje finansijskih obaveza moglo utjecati na smanjenje količina naručenih doza vakcina za Bosnu i Hercegovinu, ali i zastoj u njihovoj isporuci.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Budžet za 2021. godinu

Narodna skupština Republike Srpske je na 17. posebnoj sjednici usvojila Budžet Republike Srpske za 2021. godinu u iznosu od 3,795 milijardi KM, te Zakon o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.

Više

PRIJEDLOG BUDŽETA FEDERACIJE BIH ZA 2021. GODINU: Planiran pad prihoda od PDV-a s obzirom na smanjenu potrošnju

Vlada FBiH razmatrala je kao najvažniju tačku budžet za 2021. godinu, koji treba da eliminira uticaj pandemije u 2020. godini, naveo je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. Istakao je da je budžet odraz ekonomske politike, koji je morao uzeti u obzir sve ono što se događalo u ekonomskom i socijalnim smislu u 2020. godini, koja je bila obilježena pandemijom.

Više