Zastava Srbije

ZAKON O PREVENCIJI I SUZBIJANjU KORUPCIJE U KANTONU SARAJEVO: Zabranjeno obavljanje više funkcija istovremeno

Novi Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo ("Sl. novine Kantona Sarajevo", br. 35/2022 – dalje: Zakon) koji stupa na snagu 1. januara 2023. godine zabranjuje više funkcija istovremeno. To znači da jedna osoba neće moći, naprimjer, biti i zastupnik u kantonalnoj skupštini i direktor neke institucije.

Više

PRIVREDU I GRAĐANE OPTEREĆUJE 4.000 PARAFISKALNIH NAMETA I PROCEDURA

Uprkos tome što je u prethodnih nekoliko godina smanjen broj neporeskih davanja, poslovna zajednica i građani u Bosni i Hercegovini i dalje se suočavaju sa gotovo 4.000 parafiskalnih nameta i procedura koji im otežavaju poslovanje, zbog čega insistiraju na ukidanju ili bar pojednostavljivanju određenog broja s ciljem dodatnog rasterećenja privrede.

Više

U PRIPREMI DRUGI REBALANS BUDŽETA RS

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da resorno ministarstvo priprema drugi rebalans republičkog budžeta, koji će najvjerovatnije biti usvojen na sjednici Vlade već krajem oktobra.

Više

NACRT STRATEŠKE PLATFORME ZA RAZVOJ LOKALNE SAMOUPRAVE U RS 2022-2028. GODINE: Rok za sugestije 20 dana

Radna grupa za izradu Strategije razvoja lokalne samouprave u Republici Srpskoj za period 2022 – 2028. godine, uz tehničku asistenciju projekta EU4CS koji finansira Delegacija Evropske Unije, izradila je Nacrt strateške platforme novog strateškog dokumenta.

Više