Zastava Srbije

NOVI PRAVILNIK O USLOVIMA ZA IZVOĐENJE LETAČKIH OPERACIJA DRONOVIMA: Dronovi su kategorizirani, regulirano je gdje i kada se mogu koristiti, a vlasnici će biti upisani u evidenciju i morat će položiti ispit za upravljanje dronom

U "Službenom glasniku BiH" objavljen je Pravilnik o uslovima za izvođenje letačkih operacija dronovima ("Sl. glasnik BiH", br. 51/2020) i na ovaj način je reguliraana upotreba letjelica koje su postale popularne u posljednjih nekoliko godina, a koje su se koristile gotovo bez ikakvih pravila.

Više

ZAKON O JEDINSTVENOM SISTEMU ZA MULTILATERALNE KOMPENZACIJE I CESIJE: U RS prebijeno 15 miliona KM dugova firmi

Privrednici i javni sektor u Republici Srpskoj rasteretili su se za oko 15 mil KM obaveza i potraživanja na petoj ovogodišnjoj multilateralnoj kompenzaciji.

Više

VLADA RS UTVRDILA PRIJEDLOG ZAKONA O SPORAZUMNOM VANSUDSKOM FINANSIJSKOM RESTRUKTURISANJU

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturisanju kojim se uređuju uslovi za pokretanje i postupak sporazumnog vansudskog finansijskog restrukturisanja privrednih društava i preduzetnika u Republici Srpskoj.

Više

ODJEL ZA VIZE AMBASADE NJEMAČKE U BIH USPOSTAVIO RAD SA STRANKAMA

Odjel za vize Ambasade Njemačke u BiH je postepeno uspostavio rad sa strankama, potvrđeno je iz ove ustanove za Akta.ba.

Više

OD SLJEDEĆE SEDMICE PONOVO JE MOGUĆE DOBIJANJE RADNIH VIZA ZA NJEMAČKU

Dobijanje radnih viza za detaširane radnike iz BiH u Njemačku ponovo je moguće od sljedeće sedmice na zadovoljstvo privrednika u BiH, kazali su iz entitetskih privrednih komora.

Više

ISPLATA AUGUSTOVSKIH PENZIJA U FBIH POČINJE 5. SEPTEMBRA: Povećanje od 2,8% retroaktivno od januara

Isplata augustovskih penzija u Federaciji Bosne i Hercegovine koje će biti usklađene za 2,8 posto počinje 5. septembra, u subotu, potvrdio je za Faktor Tomislav Kvesić, samostalni stručni saradnik u Službi za informiranje Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje FBiH.

Više

GRADNJA DRUGOG AERODROMA U REPUBLICI SRPSKOJ MOGLA BI POČETI KRAJEM SLEDEĆE GODINE: Prvi avioni iz Trebinja ili Gackog, koji se razmatraju kao moguće lokacije, mogli bi poleteti 2022. godine

Prvi avioni sa aerodroma u Hercegovini, čija bi izgradnja mogla da počne do kraja naredne godine, poletjeće najvjerovatnije 2022. godine, rekla je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Više

STRUČNJACI PREDLAŽU OSNIVANJE EKONOMSKIH KRIZNIH ŠTABOVA NA NIVOU DRŽAVE I ENTITETA: Predstavnici države ne odgovaraju a entitetski nisu pretjerano zainteresirani

Pandemija korona virusa zadala je težak udarac bh. ekonomiji. Pogođeni su svi sektori. Značajan pad izvoza, između ostalog bilježe metalska i elektroindustrija, drvni sektor, te industrija tekstila. Struka poručuje da vlasti moraju brže reagovati kako bi privrednici lakše prebrodili krizu. Predlažu formiranje ekonomskog kriznog štaba.

Više

BUDŽET BANJA LUKE ZA NAREDNU GODINU SIGURNO NEĆE BITI USVOJEN

Zbog prolongiranja izbora Centralne izborne komisije za 15. novembar i nemogućnosti da se do kraja godine formira vlast ne postoji šansa da se u toku ove godine usvoji budžet za narednu godinu, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Više

ZAKON O PODSTICAJIMA U PRIVREDI REPUBLIKE SRPSKE: Plate veće od 1.000 KM u četiri grada RS

U samo četiri lokalne zajednice u Srpskoj prosječne isplaćene plate su tokom prošle godine premašile 1.000 maraka.

Više

EUFOR ĆE ODRŽATI VJEŽBU "BRZI ODGOVOR 2020" S CILJEM DA OMOGUĆI VOJNICIMA ORUŽANIH SNAGA BIH I EUFOR-A ZAJEDNIČKU OBUKU ZA OPERACIJE PODRŠKE MIRU

EUFOR već nekoliko mjeseci planira vježbu "Brzi odgovor 2020" u Bosni i Hercegovini, u kojoj će učestvovati 20 država jedinstveno pod komandom EUFOR-a, uključujući i Višenacionalni bataljon, potvrđeno je Feni iz EUFOR-a.

Više