Zastava Srbije

OBJAVLJEN IZVJEŠTAJ O NEOVISNOSTI, ODGOVORNOSTI I KVALITETI PRAVOSUĐA BIH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH i sudovi u BiH, intenzivno rade na unapređenju nezavisnosti i odgovornosti te posebno na kvalitetu rada, pokazuje Izvještaj o neovisnosti, odgovornosti i kvaliteti pravosuđa Bosne i Hercegovine, koji je rađen prema kriterijima Evropske mreže pravosudnih vijeća (ENCJ).

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 28. aprila 2021. godine 19. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sazvala je 19. sjednicu Predstavničkog doma za srijedu, 28. april 2021. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 27. aprila 2021. godine nastavak 15. redovne i 16. redovna sjednica. Razmatranje nacrta zakona

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće 15. redovnu sjednicu 27. aprila, a po njenom završetku počeće 16. redovna sjednica na kojoj će se naći pismo visokog predstavnika najvišem zakonodavnom tijelu Srpske, odlučio je skupštinski Kolegijum.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O AKCIZAMA U BIH: Definira se obaveza nastanka plaćanja akcize na duhanske proizvode na isti način kao i za druge akcizne proizvode, što u praksi znači da će se plaćati prilikom prvog prometa ili uvoza proizvoda

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini na razmatranje po osnovnoj zakonodavnoj proceduri.

Više

ODLUKA O DAVANJU SAGLASNOSTI NA PLAN KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA PODSTICAJE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA: Pravo na podsticajna sredstva ostvaruju privredni subjekti čija je pretežna (osnovna) djelatnost iz sektora C – Prerađivačka industrija i to od C13 do C17, C22, C23 i od C25 do C33

Vlada Republike Srpske usvojila je Odluku o davanju saglasnosti na plan korišćenja sredstava za podsticaje privrednim subjektima u iznosu od 4.000.000 KM, koja su planirana u budžetu Ministarstva privrede i preduzetništva za 2021. godinu.

Više