Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 27. aprila 2021. godine nastavak 15. redovne i 16. redovna sjednica. Razmatranje nacrta zakona

20.04.2021.


Narodna skupština Republike Srpske nastaviće 15. redovnu sjednicu 27. aprila, a po njenom završetku počeće 16. redovna sjednica na kojoj će se naći pismo visokog predstavnika najvišem zakonodavnom tijelu Srpske, odlučio je skupštinski Kolegijum.

Na nastavku 15. redovne sjednice razmatraće se preostale tačke dnevnog reda:

  • Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2021. godinu;
  • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske;
  • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu;
  • Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj;
  • Izbor i imenovanja.

Nastavak ove sjednice zakazan je za 10.00 časova, a po njenom završetku i poslije kraće pauze, počeće 16. redovna sjednica parlamenta na kojoj će se naći 11 tačaka dnevnog reda, među kojima je i pismo visokog predstavnika parlamentu Srpske.

"Kolegijum je odlučio da Narodna skupština zauzme stav o pismu visokog predstavnika i odgovor u formi pisma ili formi nekih zaključaka", pojasnio je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da ne postoji nijedan pravni dokument kojim bi moglo da se tretira pismo visokog predstavnika Narodnoj skupštini, te dodao da je tumačenje nekih pravnika da je jedini način da se povelje oduzmu sudskim putem.

"Za svako lice nadležan lokalni sud razmatra mogućnost oduzimanja i donosi odluku ovakvu ili onakvu, a drugi način ne postoji. Vidjećemo kakav će stav i odgovor na pismo visokog predstavnika zauzeti Narodna skupština Republike Srpske", rekao je Čubrilović.

On je dodao da je na dnevni red te sjednice uvršteno i upoznavanje Narodne skupštine Republike Srpske o razgovorima unutar političkih odnosa u BiH.

"Među tačkama će biti i izbor predsjednika Ustavnog suda Republike Srpske, prijedlog zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, dva nacrta zakona, te nekoliko izvještaja iz 2020. godine", precizirao je Čubrilović.


IZVOR: Vebsajt Narodna skupština RS, 16.04.2021.

Naslov: Redakcija