Zastava Srbije
Vesti slike

IZRADA PLANOVA ZA RAZVOJ FUK - PRAKTIČNI PRIMJERI: Paragraf Lex organizuje savjetovanje na Ilidži 18. aprila 2024. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 18. aprila 2024. godine, savjetovanje na temu “Izrada planova za razvoj FUK - praktični primjeri”.

Više
Vesti slike

ZAKON O PROIZVODNJI NAORUŽANJA I VOJNE OPREME U RS: Ustavnom sudu BiH podnesena inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona

Ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović je održao pres konferenciju povodom informacije da je podnesena inicijativa Ustavnom sudu BiH kojom se osporava Zakon o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 1/2024).

Više
Vesti slike

ZAKON O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA RS: Akt o postavljenju vršioca dužnosti donosi se u slučaju osnivanja novog republičkog organa uprave, smrti ili razrješenja državnog službenika. Vlada imenuje vršioca dužnosti na period do 90 dana, bez sprovođenja postupka javne konkurencije, s tim da se za isto radno mjesto akt o postavljenju može donijeti još najviše dva puta uzastopno

Gotovo da nema javne institucije, ustanove ili preduzeća u Republici Srpskoj koji bar u jednom momentu na rukovodećoj poziciji nisu imali vršioca dužnosti direktora, a ova funkcija, koja bi po pravilu trebalo da traje svega nekoliko mjeseci do imenovanja direktora ili generalnog direktora, postala je savršen mehanizam za politička raskusurivanja, vraćanja "usluga", ali i kršenje zakona.

Više
Vesti slike

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA U KS: Rasprava će trajati 60 dana

Skupština Kantona Sarajevo utvrdila je Nacrt zakona o zakupu poslovnog prostora.

Više
Vesti slike

PRAVILNIK O IZDAVANjU DIPLOMATSKIH PASOŠA BIH: Postupak za izdavanje diplomatskog pasoša

Kako biste dobili diplomatski pasoš BiH, potrebno je da ispunjavate određene uslove.

Više