Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Prihvaćen Nacrt zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima u KM

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je Nacrt zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima u KM i zaključak da prilikom izrade prijedloga zakona sve primjedbe, prijedlozi i sugestije moraju biti uzete u obzir.

Više

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: Starim studentima u Srpskoj više neće biti produžen rok za završetak studija

"Stari studenti" su propustili sve prilike da završe studije po nastavnom planu i programu po kojem su ih započeli, jer su im rokovi produžavani sedam puta.

Više

NACRT DRŽAVNOG BUDŽETA ZA 2021. GODINU: Nacrt pred Vijećem ministara do kraja januara 2021. godine

Ministar finansija i trezora u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je završen posao na nacrtu budžeta za ovu godinu i da očekuje da će do kraja mjeseca biti pred Vijećem ministara.

Više

OBJAVLJENA UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U OBLASTI PREVOZA LICA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA

Uredba o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona objavljena je u Službenom glasniku Republike Srpske, broj 2/21.

Više

NOVA LISTA LIJEKOVA NA RECEPT U RS: Cilj poboljšanje liječenja i smanjenje broja hospitalizacija

U Republici Srpskoj od 15. januara 2021. godine se primjenjuje nova lista lijekova koji se izdaju na recept na kojoj će se nalaziti lijekovi koje do sada Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) nije finansirao poput onih koji se koriste za liječenje hronične opstruktivne bolesti pluća, dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja.

Više