Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Sudovi riješili 113.260 najstarijih predmeta u prvih devet mjeseci 2020. godine

Sudovi u Bosni i Hercegovini riješili su 113.260 najstarijih sudskih predmeta, u prvih devet mjeseci 2020. godine.

Više

VLADA FBIH: Donijeta Uredba o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, donijela Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19. Opći cilj je osiguranje podrške likvidnosti najugroženijim sektorima/djelatnostima, očuvanje radnih mjesta, te osiguranje hitno potrebne podrške i održavanje konkurentnosti u izvozno orijentisanim sektorima.

Više

ZAKON O HEMIKALIJAMA FBIH: Zakon prilagođen direktivama Evropske unije, ali i UN-a

Federacija BiH dobila je novi Zakon o hemikalijama, koji bi trebao zamijeniti postojeće zakone iz 1982. koji su preuzeti i na snazi su, zajedno s nekim pravilnicima, od 1992. godine.

Više

ZAKON O IZMJENI ZAKONA O NAPLATI I DJELIMIČNOM OTPISU DUGOVANJA SPORTSKIM KOLEKTIVIMA: Produžen rok za potpisivanje reprograma za otplatu dugovanja i kamata sportskim klubovima do kraja 11. mjeseca

Predstavnički dom Parlamenta FBiH jednoglasno, sa 71 glasom za, usvojio je po hitnom postupku Zakon o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, čiji su predlagači klubovi zastupnika SDA, HDZ BiH-HNS, DF i SBB. Time je produžen rok za sklapanje sporazuma za otplatu dugovanja i kamata sportskim klubovima nastalih do 30. juna 2020. godine do kraja 11. mjeseca ove godine.

Više

RADNA VERZIJA PRAVILNIKA O IZMJENI I DOPUNI PRAVILNIKA O NAČINU OBILJEŽAVANJA ZAŠTIĆENOG PODRUČJA

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS obavještava zainteresovanu javnost da je objavljena radna verzija ravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu obilježavanja zaštićenog područja.

Više