Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Nastavak 8. sjednice 19. maja 2020. godine

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na započetoj 8. sjednici potvrdio je Odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 20. maja 2020. godine 3. posebna sjednica - Razmatranje Prijedloga odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je na telefonskoj sjednici da će 13. posebna sjednica Narodne skupštine početi u srijedu, 20. maja 2020, u 10 časova u Konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU FBIH: Puno i nepuno radno vrijeme može preraspodijeliti

Vlada FBiH utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, kojim se predviđa da poslodavac može smanjiti plaću radnicima ukoliko mu prihodi opadnu za najmanje 20 posto.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZBORU SUDIJA USTAVNOG SUDA BIH: Prijedlog zakona predviđa da ubuduće na funkciju sudije budu birani isključivo državljani BiH

Počela je sjednica Predstavničkog doma BiH, a na dnevnom redu je Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koji predviđa da ubuduće na tu funkciju budu birani isključivo državljani BiH.

Više

DONIJETE UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM O KOMPENZACIONOM FONDU I O IZMJENAMA I DOPUNAMA MJERA ZA UBLAŽAVANJE EKONOMSKIH POSLJEDICA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je, na prijedlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine RS, donijela Uredbu sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske.

Više

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Donijeti novi zaključci

Republički štab za vanredne situacije donio je, na 36. sjednici, u Banjaluci, Zaključak o ustupanju prostorija JU "Srednjoškolski dom" Banja Luka za potrebe smještaja studenata koji polažu ispite na visokoškolskim ustanovama.

Više

POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA DA DOSTAVE PRIJAVE ZA ISPLATU NAJNIŽE PLATE, POREZA I DOPRINOSA ZA MJESEC APRIL

Pozivamo privredne subjekte čiji je rad odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije ili štabova za vanredne situacije gradova i opština bio zabranjen ili posredno onemogućen usljed pandemije virusa korona u Republici Srpskoj da dostave prijave za isplatu najniže plate, poreza i doprinosa za mjesec april.

Više