Zastava Srbije

DONIJETE UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM O KOMPENZACIONOM FONDU I O IZMJENAMA I DOPUNAMA MJERA ZA UBLAŽAVANJE EKONOMSKIH POSLJEDICA

19.05.2020.


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je, na prijedlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine RS, donijela Uredbu sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske.

Osim toga, predsjednica Republike donijela je Uredbu sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske je prihvatila Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske, pravnog nasljednika Fonda solidarnosti.

"Htjeli smo da formiramo fond u cilju sprječavanja štetnog uticaja virusa, da bi se tačno mogla voditi evidencija i znati koliko je sredstava skupljeno, koliko isplaćeno i za koje svrhe. To će biti fond isključivo za te potrebe", rekla je Zora Vidović, ministar finansija RS, nakon sjednice Vlade RS.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednice RS.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, Jovana Savanović, 14.05.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija