Zastava Srbije

TRADICIONALNO UČEŠĆE PARAGRAFA NA SAVJETOVANJU IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA: Savjetovanje okupilo više od 600 učesnika iz zemlje i regiona

Na Jahorini se održava XIV Savjetovanje iz oblasti građanskog prava, koje organizuje Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija FBiH, Udruženjem sudija BiH, centrima za edukaciju sudija i tužilaca u Republici Srpskoj i FBiH, advokatskim komorama Srpske i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta.

Više

SAVJET MINISTARA BIH: Usvojen akcioni plan za prioritete iz izvještaja Evropske komisije

Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije, koji je sastavni dio Mišljenja Komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Više

ZAKON O RADU: U BiH neprijavljeno 30 odsto radnika

Neformalno zapošljavanje je rad koji je sam po sebi zakonit, ali nije prijavljen vlastima u svrhe poreza, socijalnog osiguranja, odnosno poštivanja zakona o radu.

Više

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU PRAVILNIKA O ODOBRAVANJU EKSPLOATACIONOG POLJA: Rok za sugestije 23.10.2019. godine

U skladu sa tačkom 4. Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona ("Sl. glasnik RS", br. 123/2908 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovane da dostave komentare i sugestije na Nacrt pravilnika o odobravanju eksploatacionog polja.

Više

FOND PIO RS: Do kraja 2019. godine dostaviti potvrdu o životu, a potvrdu o redovnom školovanju do 24. oktobra 2019. godine

Korisnici prava na penziju, kojima se isplata vrši van Republike Srpske, potrebno je da do kraja kalendarske godine Fondu PIO dostave potvrdu o životu kako bi im isplata u 2020. godini bila redovna i bez prestanka, saopšteno je iz Fonda.

Više