Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

TRADICIONALNO UČEŠĆE PARAGRAFA NA SAVJETOVANJU IZ OBLASTI GRAĐANSKOG PRAVA: Savjetovanje okupilo više od 600 učesnika iz zemlje i regiona

18.10.2019.


Na Jahorini se održava XIV Savjetovanje iz oblasti građanskog prava, koje organizuje Udruženje sudija Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem sudija FBiH, Udruženjem sudija BiH, centrima za edukaciju sudija i tužilaca u Republici Srpskoj i FBiH, advokatskim komorama Srpske i FBiH i Pravosudnom komisijom Brčko Distrikta.

Kompanija Paragraf je već treću godinu zaredom prisutna na ovom savjetovanju, gdje je, uz podjelu promo materijala, svim zainteresovanim učesnicima omogućila i pristup pravnoj bazi Paragraf Lex BA u periodu od mjesec dana.

Na otvaranju savjetovanja učesnicima su se obratili predsjednik Upravnog odbora Udruženja sudija Republike Srpske, Milenko Milekić, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, Milan Tegeltija, pomoćnik ministra pravde Republike Srpske, Slobodan Zec, pravni savjetnik misije OSCE u BiH, Miloš Bogićević, direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca FBiH, Arben Murtezić i direktor Centra za edukaciju sudija Republike Srpske, Tomislav Čavić.

Nakon pozdravnih riječi i uvodnih izlaganja nastavljen je rad u katedrama iz građanskopravne, privrednopravne i upravnopravne oblasti.

Savjetovanje koje se održava u hotelima "Termag" i "Vučko" na Jahorini, počelo je 16. a trajaće do 19. oktobra. Kao i ranijih godina, predavači su eminentni pravnici, sudije, profesori fakulteta i advokati iz Republike Srpske, FBiH i zemalja iz regiona.


slika1
slika2

IZVOR: Redakcija, 17.10.2019.