Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU FBIH: Omogućen "prestanak obaveze rada", ali radnik mora dobiti najnižu plaću

Vlada FBiH usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu kojim će se moći propisati prestanak obaveze rada, s tim da se u tim slučajevima radnicima isplaćuje plaća koja ne može biti niža od najniže plaće.

Više

ORGANIZOVANJE I POLAGANJE ISPITA ZA VRIJEME VANREDNE SITUACIJE ILI ZA VRIJEME VANREDNOG STANJA U RS

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo donijelo je Uputstvo o načinu organizovanja ispita za vrijeme vanredne situacije ili za vrijeme vanrednog stanja, te Naredbu o ispitnim rokovima u slučaju proglašenja vanredne situacije ili vanrednog stanja, koji nalažu sledeće:

Više

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona (SARS-CoV-2), po kojem građani u zatvorenom prostoru više nisu obavezni da od zaštitne opreme nose rukavice, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O PREDŠKOLSKOM, OSNOVNOM I SREDNJEM VASPITANJU I OBRAZOVANJU U RS

Od početka septembra u svim osnovnim školama biće u upotrebi e-dnevnik. Zahvaljujući tome, kao i informatičkom opremanju škola u okviru projekta "Dositej", sve škole će imati platformu za izvođenje interaktivne nastave, ali i komunikaciju sa roditeljima. "Uspostavljamo platformu koja nam mijenja i osnovnu paradigmu obrazovanja i učenja jer želimo da naučimo djecu kako da uče da bi stekli primjenjiva znanja, a ne reproduktivna", rekla je ministar Natalija Trivić.

Više

ISTEKAO ROK ZA NAKNADNU PRIJAVU PRIVREDNIH SUBJEKATA U RS KOJIMA JE BIO ZABRANJEN RAD U MARTU 2020. GODINE

S obzirom na to da je rok za prijavu kod Poreske uprave Republike Srpske za dodjelu sredstava u iznosu poreza i doprinosa za mart mjesec istekao dana 11.05.2020. godine, sa navedenim datumom je istekao i rok za naknadno uvrštavanje pravnih lica kojima je odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije i jedinicama lokalne samouprave zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu 2020. godine.

Više

UPUTSTVA ZA RAD KINA, POZORIŠTA I DVORANA U FBIH

Nakon što je Federalni štab donio naredbu kojom se dozvoljava pružanje usluga u izložbene prostore, kina, pozorišta i koncertne dvorane vrijedi podsjetiti na preporuke za njihov rad koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Više

VLASNICI NARGILA BAROVA U FEDERACIJI TRAŽE DA IM SE DOZVOLI NASTAVAK RADA

Udruženje vlasnika nargila barova sa područja Federacije BiH reagovali su na odluku kojom se dozvoljava rad ugostiteljskih objekata, ali ne i nargila barova kazavši kako smatraju da su diskriminisani.

Više

FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: Od 18. maja 2020. godine ublažavanje pojedinih mjera

Odlukama Federalnog štaba civilne zaštite neke mjere su ublažene, a neke produžene.

Više