Zastava Srbije

ISTEKAO ROK ZA NAKNADNU PRIJAVU PRIVREDNIH SUBJEKATA U RS KOJIMA JE BIO ZABRANJEN RAD U MARTU 2020. GODINE

18.05.2020.


S obzirom na to da je rok za prijavu kod Poreske uprave Republike Srpske za dodjelu sredstava u iznosu poreza i doprinosa za mart mjesec istekao dana 11.05.2020. godine, sa navedenim datumom je istekao i rok za naknadno uvrštavanje pravnih lica kojima je odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije i jedinicama lokalne samouprave zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu 2020. godine.

Ukoliko, nakon obrade zahtjeva kod Poreske uprave Republike Srpske, bude utvrđeno da su privredni subjekti i preduzetnici podnijeli zahtjev Poreskoj upravi, a nisu na spisku privrednih subjekata koji za to imaju pravo, zahtjev neće biti odbijen, već će biti izvršena dodatna provjera od strane nadležnih ministarstava da li, u skladu sa odlukama glavnog republičkog štaba ili opštinskih kriznih štabova, imaju pravo na sredstva za mart mjesec.

Novi, dopunjeni spisak, biće uskoro objavljen na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, te postoji mogućnost da će privredni subjekti i preduzetnici biti uvršteni, s obzirom na dopune koje su stizale od privrednih subjekata i nadležnih ministarstava.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo o privrede i preduzetništva RS, 15.05.2020.

Izvod iz vijesti: Redakcija