Zastava Srbije

FORMIRANA INTERRESORNA GRUPA ZA IZMJENE IZBORNOG ZAKONA BIH

Na sjednici kolegija oba doma državnog parlamenta, formirana je Interresorna grupa koja će se u narednom periodu baviti izmjenama Izbornog zakona BiH.

Više

NVO TRAŽE DORADU PREDNACRTA ZAKONA O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA: Smatraju da nije u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama.

Organizacije civilnog društva pozvale su Ministarstvo pravde BiH da povuče na doradu Prednacrt Zakona o slobodi pristupa informacijama jer smatraju da nije u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama.

Više

POČELA KAMPANJA ZA USVAJANJE NOVOG ZAKONA O ZAŠTITI OD NASILJA U PORODICI U FBIH: Postojeći Zakon žrtvama nasilja u porodici ne obezbjeđuje jedinstven sistem podrške i zaštite i nije usklađen sa preporukama Istanbulske konvencije

“Nasilje nije privatna stvar”, slogan je pod kojim je počela zagovaračka kampanja za usvajanje novog Zakona o zaštiti od nasilja u porodici u Federaciji BiH, s ciljem njegovog usklađivanja sa preporukama Istanbulske konvencije.

Više

UKUPNI DEPOZITI U FBIH PROŠLE GODINE 19,66 MILIJARDI KM

Ukupni depoziti 15 komercijalnih banaka sa sjedištem u Federaciji BiH (FBiH) na kraju prošle godine iznosili su 19,66 milijardi KM, što je za 246,57 miliona KM ili za 1,3 odsto više nego 2019. godine.

Više

EU PREDLOŽILA KOVID PASOŠE

Takozvani kovid pasoši biće kreirani tako da građanima Evropske unije omoguće slobodno i bezbjedno putovanje unutar bloka i pokazivaće tri stvari dokaz o primljenoj vakcini protiv virusa korona, negativan test na koronu ili prisustvo antitijela kod onih koji su preležali kovid, navedeno je u planu Evropske komisije.

Više