Zastava Srbije

VLADA RS: Prihvaćen Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu RS

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 3. vanrednoj sjednici, održanoj u Banjaluci, Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dani za Vaskršnje praznike 17, 19. i 20. april 2020. godine

U dane pravoslavnog Vaskrsa, koje je po Zakonu o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007) vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće:

Više

ODLUKA O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE O ZABRANI IZAZIVANJA PANIKE I NEREDA ZA VRIJEME VANREDNE SITUACIJE NA TERITORIJI REPUBLIKE SRPSKE: Vlada RS poništila Odluku

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o stavljanju van snage Odluke o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 36/2020 - dalje: Odluka). Takva odluka bila je na snazi od sjednice Vlade 19. marta.

Više

PRIVREDNA KOMORA RS: Komora izdaje potvrdu kao dokaz da je preduzeće pretrpilo posljedice korona virusa

Privredna komora RS obavještava privredna društva u Srpskoj da će izdavati potvrdu kojom privredno društvo dokazuje da je pretrpilo štetne posljedice zbog korona virusa (COVID-19) ili mu je rad bio ograničen ili privremeno zabranjen, usljed uvođenja vanredne situacije i vanrednog stanja.

Više

NACRT ZAKONA O ELEKTRONSKOM POTPISU: Prijedlog zakona uskoro u parlamentarnoj proceduri

Poslovanje u otežanim okolnostima kao što je pandemija daje na značaju informacijskim tehnologijama te tehnološkom unapređenju poslovanja. Zakon o elektronskom potpisu čeka se najmanje 15 godina, a ubrzo bi trebao biti u formi prijedloga upućen u parlamentarnu proceduru FBiH.

Više

ADMINISTRATIVNA KOMISIJA ZASTUPNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBIH: Zastupnicima smanjeni mjesečni paušali i naknade za 1.000 KM

Administrativna komisija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici usvojila je odluku o smanjenju iznosa paušala sa 600 na jednu marku mjesečno te naknade za odvojeni život sa 300 na jednu marku.

Više

FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: Donijeta naredba o raspodjeli briseva, kreveta, madraca

S ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusa (Covid-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), 13. aprila 2020. godine, održana je 6. hitna vanredna elektronska sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ).

Više