Zastava Srbije

ODLUKA O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE O ZABRANI IZAZIVANJA PANIKE I NEREDA ZA VRIJEME VANREDNE SITUACIJE NA TERITORIJI REPUBLIKE SRPSKE: Vlada RS poništila Odluku

16.04.2020.


Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o stavljanju van snage Odluke o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 36/2020 - dalje: Odluka). Takva odluka bila je na snazi od sjednice Vlade 19. marta.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja – piše u novoj Odluci.

Međutim, i dalje je na snazi Uredba sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja ("Sl. glasnik RS", br. 32/2020 - dalje: Uredba), koju je donijela predsjednica Republike Željka Cvijanović. Ipak, nakon izjave Cvijanovićeve, mnogi očekuju da će i predsjednica staviti van snage Uredbu koja je izazvala dosta polemika u Srpskoj i na osnovu koje su neki opozicionari novčano kažnjeni.

Znajući da je jednako važno izbjeći bilo kakvu zloupotrebu, jer je u pitanju osjetljiv teren, a imajući u vidu da su građani nakon ovih teških sedmica već imali priliku da vide ko im govori istinu, a ko pokušava da unese nemir ili da ih zabavi senzacionalizmom, onda se nameće zaključak da takva Uredba i nije potrebna – izjavila je Cvijanovićeva.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, Slobodan Popadić, 14.04.2020.

Naslov: Redakcija