Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O MATERIJALNOJ PODRŠCI PORODICAMA S DJECOM U FBIH: Sva djeca koja dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja i socijalno ugroženih porodica iz cijele Federacije primat će 103,17 KM mjesečno sve dok ne napune 18 godina

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, usvojila amandmane na Prijedlog zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH koji bi se uskoro trebao naći pred Parlamentom Federacije BiH.

Više

POTPISANE IZMJENE POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENE U OBRAZOVANJU I KULTURI RS

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić potpisali su Posebni kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u obrazovanju i kulturi Republike Srpske.

Više

U PADU INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U BIH

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u januaru ove godine u poređenju sa decembrom 2021. bilježi pad za 1,4 posto, dok u odnosu na januar prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi rast za tri posto.

Više

SLAB NAPREDAK BIH U REFORMI JAVNE UPRAVE

BiH je napravila mali napredak u reformi javne uprave, a u najnovijem izvještaju, koji je po nalogu EU i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj sprovela SIGMA za područje zapadnog Balkana, za mnoge oblasti BiH nije ni poslala podatke na osnovu kojih bi se mogla napraviti procjena.

Više