Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

VISOKO SUDSKO I TUŽITELJSKO VIJEĆE BIH: Izabran predsjednik Suda Bosne i Hercegovine

Članovi Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH izabrali su Ranka Debeveca za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine. Debevec će ovu funkciju obavljati u narednih šest godina. Za ovu odluku glasalo je šest članova Vijeća, pet ih je bilo protiv, a jedan član VSTV-a bio je uzrdžan.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o leasingu, o izmjenama zakona o konsolidaciji rudnika u FBiH, Nacrt zakona o sigurnosti i zaštiti na radu

Poslanici Predstavničkog doma federalnog parlamenta usvojili su Prijedlog zakona o izmjenama zakona o konsolidaciji rudnika u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. Prijedlogom zakona, umjesto duga rudnika za PIO u iznosu od 59 miliona i 518 hiljada maraka, prikazan je stvarni iznos od nešto više od 57 miliona maraka. Izmjenom je verifikovan stvarni dug za rudnike Banovići, Kakanj i Tušnica.

Više

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog Budžeta za 2017. godinu i Prijedlog Programa ekonomskih reformi za period 2017-2019. godine, utvrđeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Zakona o prestanku važenja Zakona o posebnom doprinosu solidarnosti

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 19. posebnoj sjednici, Prijedlog Budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, koji iznosi 3,2 milijarde KM. Procijenjeni budžetski prihodi u 2017. godini prema Prijedlogu budžeta su 2.591,1 milion KM, dok je procijenjeno finansiranje 608,9 miliona KM. Planirani budžetski rashodi u Prijedlogu Budžeta Republike Srpske za 2017. godinu iznose 2.445.700.000 KM.

Više

EKONOMSKO-SOCIJALNI SAVJET RS POSTIGAO DOGOVOR DA NAJNIŽA PLATA 2017. GODINE IZNOSI 395 KM

Ekonomsko – socijalni savjet Republike Srpske održao je, u Banjoj Luci, sjednicu na kojoj je postignut dogovor da najniža plata u Republici Srpskoj iznosi 395 KM. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da su, u konstruktivnoj i tolerantnoj atmosferi, razumijevajući značaj dokumenata, uvažavajući primjedbe i sugestije socijalnih partnera, došli do zajedničkih rješenja kada je u pitanju Prednacrt programa ekonomskih reformi 2017-2019. i usaglasili da predloženi program ide na razmatranje na sjednicu Vlade Republike Srpske.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA BIH: Komisija za finansije i budžet podržala Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH podržala je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu. Komisija je, u drugoj komisijskoj fazi, podržala ukupno šest amandmana koje su na tekst Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu predložili poslanici Predrag Kožul, Dušanka Majkić i Nikola Špirić.

Više