Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o igrama na sreću RS

Zbog neustavnih izmjena u Zakonu o igrama na sreću ("Sl. glasnik RS", br. 22/2019) Republike Srpske donesenih 12. marta, kompanije članice ALPIS-a bile su primorane da predaju inicijative za ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu Republike Srpske zbog odredaba novog Zakona o igrama na sreću, kojim je Ustav prekršen više od 11 puta, saopštila je Asocijacija legalnih priređivača igara na sreću Republike Srpske (ALPIS).

Više

VLADA FBIH: Data saglasnost na Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019.- 2022. godina, nije prihvaćena inicijativa za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, odbijen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona FBiH

Vlada Federacije BiH je dala saglasnost na Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019.- 2022. godina i za potpisivanje ovog dokumenta ovlastila premijera FBiH Fadila Novalića.

Više

U PRIPREMI IZMEJENE ZAKONA O RADU U RS: Dinamika izmjena zavisi od postizanja saglasnosti sindikata i poslodavaca o sadržaju i obimu izmena

Do planiranih izmena i dopuna Zakona o radu ("Sl. glasnik RS", br. 1/2016 i 66/2018) u Srpskoj, kojim nisu baš zadovoljni ni radnici, ni poslodavci, neće se doći lako, a teško i da će nacrt novih odredbi ugledati svetlo dana do kraja ove godine.

Više

SRPSKOJ POTREBAN NOVI ZAKON O ŠTRAJKU: Sindikati traže drugačije određivanje minimuma procesa rada, njegovo utvrđivanje i način određivanja radnika potrebnih za minimum procesa rada

Novi Zakon o štrajku potrebno je urediti na sasvim drugačijim osnovama kada je riječ o minimumu procesa rada, njegovom utvrđivanju i načinu određivanja radnika potrebnih za minimum procesa rada, naveo je Božo Marić iz Konfederacije sindikata Republike Srpske.

Više

INICIJATIVA ZA USVAJANJE ZAKONA O "PLAVOM DIZELU" I SMANJENJE STOPE PDV ZA POLJOPRIVREDU U FBIH

Poljoprivrednici iz Federacije BiH pokrenuće inicijativu za smanjenje stope PDV za poljoprivredu, kao i usvajanje zakona kojim bi se uveo "plavi dizel".

Više