Zastava Srbije

VIJEĆE ZA ZAŠTITU VITALNOG INTERESA USTAVNOG SUDA RS: Neprihvatljiv zahtjev Kluba delegata

U Banjoj Luci održana je Stotinu dvadeset i sedma sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće).

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 15. jula 2020. godine 8. hitna sjednica - Razmatranje izvještaja za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je 8. hitnu sjednicu Predstavničkog doma za srijedu, 15. juli 2020. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O STEČAJU: Udruženje poslodavaca FBiH uputilo Prijedlog zakona Federalnoj vladi. Propis predviđa predstečajni postupak, koji ima za cilj finansijsko i operativno restrukturiranje privrednih subjekata

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine pripremilo je Prijedlog zakona o stečaju FBiH i dostavilo ga Federalnoj vladi, Federalnom ministarstvu pravde te Ekonomsko socijalnom vijeću FBiH.

Više

FEDERALNI KRIZNI ŠTAB TRAŽI POOŠTRAVANJE MJERA

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uputio je kantonalnim ministarstvima zdravstva i kriznim štabovima, kantonalnim upravama za inspekcijske poslove, zavodima za javno zdravstvo i upravama policije MUP-a kantona hitan zahtjev za dosljedno postupanje nadležnih kantonalnih organa vlasti u skladu sa Zakonom o zaštiti građana od zaraznih bolesti, kao i Zaključcima koje je Vlada FBiH donijela na sjednici 2. jula usvojivši Informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o pogoršanoj COVID-19 epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH.

Više

OD AVGUSTA 2020. GODINE NASTAVAK IZVOZA MESA IZ BIH U TURSKU: Zatraženo povećanje kvote za 2.000 tona

Izvoz mesa iz BiH u Tursku biće nastavljen u avgustu, a od turske strane se zahtijeva povećanje kvote za 2.000 tona u ovoj godini, zaključeno je na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košaraca, ministara poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Federacije BiH Borisa Pašalića i Šemsudin Dedića sa predstavnicima kompanija "Tareks", koja posluje u okviru turske Unije.

Više