Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijete odluke o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika aerodroma Tuzla i Banja Luka

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika – Aerodrom Tuzla, radi odlaska državljana Bosne i Hercegovine na rad u Kraljevinu Belgiju.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu. Usvojene dodatne mjere za pomoć privredi

Vlada Federacije BiH je, u nastavku 222. sjednice u Sarajevu, prihvatila informaciju o svojim mjerama u borbi protiv posljedica pandemije.

Više

VLADA RS: Utvrđeni Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju RS, Prijedlog rebalansa budžeta za 2020. godinu, te prijedlozi uredbi sa zakonskom snagom

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 71 sjednici održanoj u Banjaluci, Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Više

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Ukinuta zabrana kretanja starijima od 65, zabranjeno organizovanje maturskih večeri

Licima starijim od 65 omogućava se slobodno kretanje, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS nakon sjednice Republičkog štaba.

Više

VLADA RS ĆE PRUŽITI PODRŠKU PRIVREDNIM SUBJEKTIMA I ZA MAJ 2020. GODINE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predsjedavao je, u Banjaluci, sjednicom Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

Više

ODRŽANA AUKCIJA SEDMOGODIŠNJIH OBVEZNICA FBIH

Federalno ministarstvo finansija/financija je na aukciji putem Sarajevske berze-burze vrijednosnih papira ponudilo na prodaju 20.000 obveznica Federacije Bosne i Hercegovine nominalne vrijednosti 1.000 KM po jednoj obveznici s rokom dospijeća od sedam godina.

Više

OD 15. MAJA 2020. GODINE USPOSTAVLJANJE JAVNOG PRIJEVOZA U FBIH

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite od 15. maja, odnosno u petak planirano je ponovno pokretanje javnog prijevoza. Tako se dozvoljava ponovno uspostavljanje linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika.

Više

UPUTSTVA ZA RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U FBIH

Nakon što je Federalni štab donio naredbu kojom se dozvoljava pružanje usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru odnosno isključivo u baštama i na terasama, vrijedi podsjetiti na preporuke za rad ugostiteljskih objekata koje je ranije izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Više